Spor Kulübü Fanatikleri, Diziler, Sanatçilar, Oyuncular ve Ropörtajlar
Aralık 02, 2008 03:15 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: T?m Fanlar Tek Adreste

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
  Yazdır  
Gönderen Konu: Beşiktaş..  (Okunma Sayısı 5467 defa)
« Yanıtla #12 : Mart 14, 2007 14:38 »
ÇaRşI
Fancı Olabilir
*

Rep Puany: 0

Bu alemde 2 büyük var. 1) Beşiktaş 2) 70 lik Rakı

gecelerinadami_capkin@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 14, 2007 14:38 »

« Son Düzenleme: Mart 14, 2007 14:40 Gönderen: ÇaRşI » Logged

Ölüm Ne zaman ve Nereden Gelirse Gelsin
Mezartaşıma Beşiktaş
Mezarıma Siyah-Beyaz güller atılacaksa
O Ölüm Hoş Gelmiş Sefa Gelmiş
« Yanıtla #13 : Mart 14, 2007 14:48 »
angel_90
Admin
Fankolik

Rep Puany: 3

angel_90_angel@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 14, 2007 14:48 »

"Erkek adam renkli takım tutmaz" deyip alemi dut yemiş bülbüle çevirenlerdir.

buna hiç katılmıyorum işte,ilk kurulduğu zamanlar beşiktaşın renkleri KIRMIZI,Beyazmış.Daha sonra siyah,beyaz olarak değişmiş.Bu durumda Beşiktaşlıların erkek adam renkli takım tutmaz demesi çok saçma ne yani eğer renkler deişmeseydi beşiktaşı tutmıycak mıydınız Soru Soru
« Son Düzenleme: Mart 14, 2007 14:50 Gönderen: angel_90 » Logged

уαηıℓмα, çσк вιℓ∂ιмℓιк уαραяѕαη çσк ∂üşмüşℓüк уαşαяѕıη, уσк ∂єя∂ιмℓιк уαραяѕαη ∂єят göяüη¢є ѕαραяѕıη...
« Yanıtla #14 : Mart 14, 2007 14:53 »
ÇaRşI
Fancı Olabilir
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 14, 2007 14:53 »

buna hiç katılmıyorum işte,ilk kurulduğu zamanlar beşiktaşın renkleri KIRMIZI,Beyazmış.Daha sonra siyah,beyaz olarak değişmiş.Bu durumda Beşiktaşlıların erkek adam renkli takım tutmaz demesi çok saçma ne yani eğer renkler deişmeseydi beşiktaşı tutmıycak mıydınız Soru Soru

Beşiktaş'ın Erkek Adam Renkli Takım Tutmaz esprisi daha yeni. Evet dogru soyluyorsun Beşiktaş'ımızın ilk renkleri siyah ve kırmızıydı. Kırmızıda bayragımızdan dolayı. Ama şuan siyah-beyaz ve bu espriyi kullanıyoruz...

Mezartaşıma Beşiktaş
« Yanıtla #15 : Mart 14, 2007 15:01 »
ÇaRşI
Fancı Olabilir
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 14, 2007 15:01 »

Renklerin hikayesi:
Balkan savaşından Osmanlı imparatorluğu yenik çıkmıştı. Özellikle
gençler savaşın sonucunu uzun süre kabullenemediler. Bu ortamda, adı daha sonra Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirilen
kulübün üyeleri Balkan savaşlarında verilen kayıpların anısına renkleri
içinde bulunan Kırmızıyı Siyaha çevirmeye ve Balkan toprakları geri
alınıncaya kadar spor alanlarında Siyah-Beyaz renklerle mücadele
vermeye karar verirler. Ama ondan sonraki yıllarda Balkan toprakları geri alınamadığından Beşiktaş'ın renkleri Siyah-Beyaz kalır.

Mezartaşıma Beşiktaş
« Yanıtla #16 : Mart 14, 2007 15:04 »
ÇaRşI
Fancı Olabilir
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 14, 2007 15:04 »

Amblemin hikayesi:

Beşiktaş'ın kulüp arması kuruluş tarihini simgelemektedir. Armadaki ilk
beyaz çubuk biri (1), üç siyah çubuk üçü (3), ikinci beyaz çubuk da ikinci biri (1) ifade etmektedir. Armanın tümü dokuz parçadan oluşmaktadır ki bu dört rakam yan yana geldiği zaman Hicri takvimdeki 1319'u meydana getirir. Bu rakamın Rumi yıl karşılığı ise Beşiktaş Kulübü'nün kuruluş yılı olan 1903'dür. Amblem'deki Türk Bayrağı ise Turkiye Futbol Federasyonu'nun hediyesidir. Beşiktaş Türk Bayrağını kullanma hakkını Yunan Milli Takımı'yla oynanan bir maçta Türk Milli Takımı'nı temsil ettiği için almıştır. Başka hiçbir Türk Kulübünün böyle bir hakkı yoktur.

Beşiktaşlılık bir ayrıcalık dememizin en büyük sebeplerinden biri de budur!

Mezartaşıma Beşiktaş
« Yanıtla #17 : Mart 14, 2007 15:07 »
angel_90
Admin
Fankolik

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 14, 2007 15:07 »

Beşiktaş'ın Erkek Adam Renkli Takım Tutmaz esprisi daha yeni. Evet dogru soyluyorsun Beşiktaş'ımızın ilk renkleri siyah ve kırmızıydı. Kırmızıda bayragımızdan dolayı. Ama şuan siyah-beyaz ve bu espriyi kullanıyoruz...

Bence çok saçma,bunu söyleyerek kendinizle çelişmiş oluyosunuz,geçmişinizi düşünmeden konuşmuş oluyosunuz "BENCE"

уαηıℓмα, çσк вιℓ∂ιмℓιк уαραяѕαη çσк ∂üşмüşℓüк уαşαяѕıη, уσк ∂єя∂ιмℓιк уαραяѕαη ∂єят göяüη¢є ѕαραяѕıη...
« Yanıtla #18 : Mart 14, 2007 15:09 »
ÇaRşI
Fancı Olabilir
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 14, 2007 15:09 »

Bence çok saçma,bunu söyleyerek kendinizle çelişmiş oluyosunuz,geçmişinizi düşünmeden konuşmuş oluyosunuz "BENCE"

Hala anlamadın galiba Pınar. Ben sana Renklerin hikayesini yazdım ama........ ?zg?n

Mezartaşıma Beşiktaş
« Yanıtla #19 : Mart 14, 2007 15:11 »
angel_90
Admin
Fankolik

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 14, 2007 15:11 »

renklerin hikayesini ben de biliyorum ben o söze gıcığım,anlamsız,gereksiz bi söz,zamanında siz de renkli takımdınız,sonradan deişti renkleriniz bunu söylemeye hakkınız yok

« Yanıtla #20 : Mart 14, 2007 15:12 »
ÇaRşI
Fancı Olabilir
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2007 15:12 »

En büyük Beşiktaşlı M.Kemal Atatürk'dür. İspatı da aşagıdaki Dr. Necati Karakaya'nın kitabından 1 kaç cümleler

Yüzbaşı Necati "1911 Yılında Mülazımsani (Üsteğmen) iken Trablusgarp'ta Binbaşı Mustafa Kemal'in yanında İtalyanlara karşı savaştı. Komutanının 1904-1905 yıllarında Harbiye'de Kurmay Yüzbaşı iken 1903 yılında kurulan Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nü tuttuğunu öğrendi. Mustafa Kemal, Kurucularının subay ve arkadaşları oldukları; eskrim-kılıç, gülle atma, süngü oyunları, güreş sporu yaptıkları için bu kulübü tuttuğunu belirtti."
Yüzbaşı Necati 1915 yılı şubat ayı ilk günleri içinde Mustafa Kemal'in annesi Zübeyda hanımı, Selanik'ten kaçırarak, Akaretler caddesinde Beşiktaş Kulübü'nün yanındaki eve yerleştirdiğini hayatı boyunca anlattı...

ATATÜRK BEŞİKTAŞLI

1964 Yılı her Pazartesi günü Türkiye Ligi'nin İstanbul Kulüp Başkanları İstanbulsporun Mısır Hanı'ndaki Lokalinde toplanıyordu. Toplantıya katılan kulüp başkanları şöyleydi: Fenerbahçe -Dr. İsmet Uluğ, Beşiktaş -Hakkı Yeten, Galatasaray -Ulvi Yenal, İstanbulspor -Ali Sohtorik, Vefa -Fenerbahçeli Hayrullah Güvenir, Beykoz -Ziya Sönmez, Feriköy -Dr. Necati Karakaya, Kasımpaşa -Mehmet Gür, Karagümrük -İbrahim Sevin, Beyoğluspor -Napolyon.

Dr. İsmet Uluğ'un Atatürk'e silah kaçırması anısından sonra, Başkanlar Atatürk'ün hangi takımı tuttuğunu tartıştılar.

En güzel açıklamayı İstanbulspor kulübü ikinci Başkanı Enis Pankoğlu yaptı: "Babam Mustafa Kemal'in yanında cephelerde bulunmuş onun Subayı Yüzbaşı Necati'dir. Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanımı Selanik'ten kaçırıp getiren Yüzbaşıdır. Mustafa Kemal, Babam ile Derne Cephesinde ve Selanikte bulunurken Beşiktaşı tuttuğunu söylemiş. Babam hasta Fenerbahçeliydi, yönetim kurulunda idarecilik yaptı. Fenerbahçenin bir tek maçını kaçırmazdı. Bizlere Çocuklar, ben maçtayken aranızdan biri ölürse kesinlikle beni çağırmayın. İşinizi imam efendi halletsin derdi. Babam Fenerbahçeli olmasına rağmen; Atatürk'ün Beşiktaş'a gönülden bağlı olduğunu her yerde söylerdi.

Annem Adile Muallime ile Teyzem Şekibe Muallime Hanımlar Mustafa Kemal Samsun'a gittikten sonra, Zübeyde Hanımı Beşiktaş'taki evinde ziyaret edip, hatırı ile bir ihtiyacı olup olmadığını sormuşlar... Zübeyde Hanımefendi şu cevabı vermiş: "Sağolsun Paşa Hazretlerinin Kulübü Beşiktaş'ın idarecileri... hergün gelip hatırımı ve ihtiyacımı sorarlar. Hepsini kendi çocuklarım gibi seviyorum. Paşa Hazretleri ne kadar iyi yapmış; beni buraya Beşiktaş'a getirmiş."

Bu konuşmadan sonra Kulüp Başkanları karar verdi:

"ATATÜRK BEŞİKTAŞLI"

Mezartaşıma Beşiktaş
« Yanıtla #21 : Mart 14, 2007 15:15 »
ÇaRşI
Fancı Olabilir
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 14, 2007 15:15 »

renklerin hikayesini ben de biliyorum ben o söze gıcığım,anlamsız,gereksiz bi söz,zamanında siz de renkli takımdınız,sonradan deişti renkleriniz bunu söylemeye hakkınız yok

Ya Pınar sana istersen kaç sene rengimizin kırmızı oldugunu da soyliyeyim.. Çok az süre kullandık kırmızı rengi. Bana şimdi gs ın renklerinin anlamlarını soylettirme...

Mezartaşıma Beşiktaş
« Yanıtla #22 : Mart 14, 2007 15:18 »
angel_90
Admin
Fankolik

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 14, 2007 15:18 »

ya ne söylersen söyle,siz kırmızıyı kullandınız mı kullandınız....ben sadece burasıyla ilgileniyorum,bundan sonra renklerle ilgili konuşmadan bi kere daha düşün bence

dikkat ettiysen ben beşiktaşla ilgili hiçbişeye karışmadım,laf söylemedim,karşı çıkmadım,ama bu söze ifrit oluyorum,cinlerim tepeme çıkıyo onu duyunca.....

ERKEK ADAM İSTEDİĞİ TAKIMI TUTAR,RENK SADECE BİR AYRINTIDIRRR.....

« Yanıtla #23 : Mart 14, 2007 15:22 »
ÇaRşI
Fancı Olabilir
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 14, 2007 15:22 »

ya ne söylersen söyle,siz kırmızıyı kullandınız mı kullandınız....ben sadece burasıyla ilgileniyorum,bundan sonra renklerle ilgili konuşmadan bi kere daha düşün bence

dikkat ettiysen ben beşiktaşla ilgili hiçbişeye karışmadım,laf söylemedim,karşı çıkmadım,ama bu söze ifrit oluyorum,cinlerim tepeme çıkıyo onu duyunca.....

ERKEK ADAM İSTEDİĞİ TAKIMI TUTAR,RENK SADECE BİR AYRINTIDIRRR.....
tamam daha bi şey soylemiyorum

Mezartaşıma Beşiktaş
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Web Tasarim | Zayiflama Epilasyon | Unecso
eXTReMe Tracker PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.187 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu