Spor Kulübü Fanatikleri, Diziler, Sanatçilar, Oyuncular ve Ropörtajlar
Aralık 02, 2008 23:25 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: T?m Fanlar Tek Adreste

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kitap Tavsiyeleri  (Okunma Sayısı 265 defa)
« : Şubat 07, 2008 02:26 »
beetlejuice
Admin
Daha Fancı Değil

Rep Puany: 0

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Şubat 07, 2008 02:26 »

Okuduğunuz ve beğendiğiniz başkalarının da okumasını istediğiniz her türlü kitabı paylaşın

ben başlıyayım

kitap künyesi
Adı: Adını unutan adam
Yazarı: Mehmet EROĞLU
Türü: Fantastik Kurgu

Alıntı

Adını Unutan Adam'da yazar 1969 yılında Ölüdeniz'le Şeria Irmağı arasındaki bir tepede adını unutmak zorunda olduğu için unutan bir adamın 18 yıl sonra adının peşine takılıp adını buluşunu anlatıyor. Kendi ülkesinden yüzlerce kilometre ötede serüvene katılmaktan çekinmeyen bir kuşağın 3 kafadarının acı, özlem, inanç yüklü hikayesindeki kişiler  Ali, Tarık, ve hikayeyi anlatan ismini unutan kişi. Adını unutan adam, sık sık hayaller kuran, ve hayalle gerçekliği bolca birbirine karıştıran psikatristlik bir vakadır. Nitekim tedavi görmek için bir psikatriste de gitmiştir.

"Çetin bir ceviz olduğunuzu biliyorum. Ama sakın benim de ötekiler gibi vazgeçeceğimi sanmayın"
"Çetin değil sarhoş bir cevizim ben" diyorum kadına. "Unuttunuz mu, buraya damarlarımda dolaşan alkolü süzmeniz için yatırdılar beni."
"Sizce hayat nedir?"
Kolay bir soru bu. Beklemeden,
"Bu soruya verilecek en az on beş mantıklı cevap biliyorum" diye karşılık veriyorum.
"Birincisinden başlayın" diyor kadın.
Önce hatırlamalıyım. Susuyorum. Kadın da konuşmuyor. Gözlerimi kapayıp çok uzakta kalan o kasımı, aydınlatma mermileriyle saflığını yitiren geceyi hatırlamaya çalışıyorum.
Hayat..." Gözlerimi açıyorum. Kadın donuk anlamsız yüzüyle beni bekliyor. Pekala istediği cevabı alacak: "Hayat buradan belki de onbin kilometre kadar güneyde bir yerde, bir kasım gecesinde, silah sesleri arasında denizi gören bir tepede bir yandan içki içerken, bir yandan da yanındaki kadına sarılmak yerine o tepenin altında ölümü seçmektir."

Uzun seneler sonra bir ağustos akşamı adını hatırlatacak kişiyi bulmuştur adamımız  ve  onu kolayca ikna ederek bir düş yolculuğuna çıkarlar ve onsekiz sene öncesine dönerek olayları tekrar yaşamaya başlarlar. Onsekiz sene önce düşlerine konu olan kadın şimdi adamımızın yanında ona yardım etmeye çalışmaktadır.

Genel hatlarıyla oldukça sürükleyici ve Türk romanlarında alışagelmediğimiz hayalgücü ve gerçeküstü kurgulamalarıyla dikkate değer bir kitap.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Web Tasarim | Zayiflama Epilasyon | Unecso
eXTReMe Tracker PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.112 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu