Spor Kulübü Fanatikleri, Diziler, Sanatçilar, Oyuncular ve Ropörtajlar
Aralık 02, 2008 08:51 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: T?m Fanlar Tek Adreste

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hayal / Yasemin Hadivent  (Okunma Sayısı 1228 defa)
« : Temmuz 17, 2007 11:34 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Rep Puany: 10009

Fanburada

webmaster@fanburada.com
Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 17, 2007 11:34 »

Doğumu
06.06.1982 - Sofya
Eğitimi
MSM

Filmleri - Oyuncu (5 Film)
Hayal ve Gerçek      2007
Sevda Çiçeği   Leyla   2006
Deli Duran   Prenses Cazibe   2005
Cennet Mahallesi   Hemşire   2004
Rabia (2)      2003

« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2007 11:37 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Fanburada

webmaster@fanburada.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2007 11:37 »

Kadife eldiven içindeki demir yumruk gibiyim!
atv'de  Yasemin Hadivent'in başrol oynadığı 'Hayal ve Gerçek' adlı yepyeni bir dizi başlıyor. Hadivent, "Ben aslında kadife eldiven içindeki demir yumruk gibiyimdir ama 'Hayal' rolü ile peri kızına dönüştüm" diyor..

yasemin hadivent röportajıYıllar önce Hande Ataizi ile Cem Davran'ın başrol oynadıkları 'Ruhsar' dizisinden yola çıkılarak hazırlanan 'Hayal ve Gerçek' adlı romantik komedi, bu akşamdan itibaren atv izleyicilerine kahkaha şöleni yaşatacak. 'Hayal ve Gerçek'in başrol oyuncusu Yasemin Hadivent, "Ruhsar'dan esinlenildi ama ortaya bambaşka bir iş çıktı. Sürprizler ve sihir dolu bir hikaye hazırladık. İzleyiciler bizim dizide bambaşka bir tad bulacak" dedi.

İZLEYİCİ BENİ SEVECEK
Geçtiğimiz yaz Gökhan Özen'le başrol paylaştığı 'Sevda Çiçeği' adlı dizide 'delikanlı' bir karakteri canlandıran Yasemin Hadivent, 'Hayal ve Gerçek'teki rolünde ise kendini 'peri kızı' gibi hissettiğini söyledi. Çekimler sırasında düşüp belini sakatlayan Hadivent'le yeni dizisi ve hedefleri üzerine konuştuk.

* Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?
Oyunculuk çocukluğumdan beri yapmak istediğim işti ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldım. Daha sonra Sinan Çetin'in 'Deli Duran' isimli projesinde oynadım ama dizi fazla uzun ömürlü olmadı. Hayallerim biraz yıkılsa da; arkadaşlarımla çocuk tiyatrosu yaparak oyunculuğa devam ettim. Ardından 'Türkiye'nin Yıldızları' adlı yarışma geldi. O yarışma benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Dizi olarak da geçen yaz, Gökhan Özen'le 'Sevda Çiçeği'nde oynadım.

* Şimdi de 'Hayal ve Gerçek'in başrolündesiniz...
Bu dizide çok güzel bir karakteri canlandırıyorum. İzleyicilerin beni seveceğini düşünüyorum. Bu işi seçmemde fanlarımın yolladığı e-mail'ler çok etkili oldu. Onlar benim romantik komedi oynamamı istiyordu.

DİZİ SÜRPRİZLERLE DOLU

* 'Hayal ve Gerçek'teki karakteriniz hakkında biraz bilgi verir misiniz?
'Hayal', kocası 'Gerçek'i deliler gibi seven bir kadın. Ama bir banka soygununda talihsiz bir şekilde ölüyor. Birkaç yıl sonra kocasına duyduğu büyük aşk, onun ruh olarak tekrar dünyaya gelmesine neden oluyor. Eşinin annesi ve kız kardeşi de sürekli 'Gerçek'i evlendirmeye çalışıyor. 'Hayal' de bu işleri bozuyor ve 'Gerçek'in başına tatlı belalar açıyor. Süpriz ve sihirle dolu çok tatlı bir hikaye...

* Anlattığınız hikaye Hande Ataizi'nin 'Ruhsar'ına çok benziyor...
Zaten benzetmeler de olacaktır. Yapılan her işte benzetme olmazsa, olmaz! Bu işte de olacaktır. Çünkü zaten 'Ruhsar'dan yola çıkılarak yapılan bir proje. Fakat her şeyi farklı. Ben Hande Ataizi'den çok farklı bir karakter çıkardım. İzleyiciler 'Hayal ve Gerçek'te yepyeni bir tad bulacak.

* Sizinle Hande Ataizi arasında da kıyaslamalar yapılacak...
Bence Hande Ataizi çok başarılı ve Türkiye'deki en iyi kadın oyunculardan biri.

AŞKI DA İŞİ DE TUTKULU YAŞARIM

* 'Sevda Çiçeği'nde delikanlı bir karakterdiniz, bu dizide ise aşık ve kıskanç bir kadını oynuyorsunuz. Hangisi size daha yakın?
Hayal aslında kıskanç biri değil. Çok aşmış, çok olgun ve özgüvenli bir karakter. Öldüğü için bu onun ruhunda bir mağlubiyet yaratıyor. Tek korkusu ise kocasını kaybetmek. Hangi rolün bana daha yakın olduğuna gelince; ikisini de oynayan ben olduğum için ikisi de benden bir şeyler taşıyor. Çünkü ben dostlarımın söylediği gibi; kadife eldiven içinde çelik yumruk gibiyim!

* Kıskanç mısınız peki? Ya da 'Hayal' gibi tutkulu bir aşık mısınız?
Sevgililerimi hiç kıskanmadım. Öyle bir duyguya sahip değilim. Tutkuya gelince; sadece aşkta değil, işime karşı da tutkuluyum. Ben hiçbir şeyi ortada yaşayamam. Benim için sadece siyah ve beyaz vardır. Aşkı da yüksek yaşarım, işi de.

* Oyunculuk konusuna dönersek; kendinize Türkiye'de hangi sanatçıyı örnek aldınız?
Ben Filiz Akın'ı örnek alıyorum. Hem mesleki başarısı hem de hayat içindeki duruşu ve sosyal sorumluluğu ile benim için o tam bir yıldız. Ben de onun gibi durmaya çalışıyorum. Ondan yola çıkarak kendimi bulmaya çalışıyorum.

* Peki kendinizi bulmaya başladınız mı?
Evet, ona göre yaşıyorum zaten. Tercih ettiğim bir yol var ve ben bu yolda ilerliyorum. Bazen benim dışımda gelişen olaylar olabiliyor ama zamanla onlar da aşılıyor.

Sinema filmi dışında önümüzdeki 5 yıl için neleri hedefliyorsunuz? Mutlaka bir müzikalde oynamak, sosyal projelerin içnde yer almak istiyorum. 5 yıl sonra arkama baktığımda '30 yaşımdayım ama bu yaşa kadar ne kadar iyi şeyler yapmışım' demek istiyorum. Sonra da 40 yaşına kadar olan süreci planlamak istiyorum. Yasemin Hadivent adını insanların beynine sevgi ile kazımayı arzu ediyorum.

* Önümüzdeki 5 yıl için evlilik ve çocukla ilgili planlarınız var mı? 30'umda evlenip, bir tane de çocuğum olsun istiyorum. Bu 5 yıl benim için çalışma süresi. 5 yılın sonunda bol ödüllü, iyi projelerde yer almış, faydalı işler yapmış ve aşka zaman ayırıp bir de anne olmak istiyorum.

* İşinize karşı çok tutkulusunuz. Başarı için tek başına mücadele etmek yeterli mi? Çok başarılı olacağımı düşünüyorum ama bu asla tek başıma elde edebileceğim bir başarı değil. Bana inanan insanların olması, işime dört elle sarılmamı sağlıyor. Boksörleri ringe çıkmadan önce mutlaka birileri, motive eder 'Sen bu işi yaparsın' der ya; beni de böyle destekleyen çok iyi bir ekip var yanımda. Onların ilerlemiş olduğum bu yolda hep yanımda olacaklarına da inanıyorum.

Cani' filmindeki rolü çok isterdim
Charlize Theron * Yurtdışına açılmak gibi idealleriniz var mı? Tabii ki var. ABD'de 2 yıl okuduğum için İngilizce sorunum yok. Yurtdışına açılmak hayallerim arasında baş sırada yer alıyor. Şimdiye kadar hayal ettiğim her şeyi yaşadım, umarım bu da olur.

* Hayalinizde ne tür roller oynamak var? Her zaman uç rollerde oynamak isterim. Charlize Theron'un 'Cani' filmindeki gibi bir rolde oynamak isterim. Orada kadını öyle bir hale sokmuşlardı ki; inanılmazdı. Bambaşka bir şey çıkmıştı ortaya. Oyunculuk zaten böyle bir şey. Hep kendine benzeyen ve kendini oynayan oyunculara ben oyuncu demiyorum.

* Peki siz 5 yıl sonra kendinizi nerede görmek istiyorsunuz? 5 yıl sonra 30 yaşında oluyorum ve önümüzdeki 5 yıl içinde bir sinema filminde oynamak istiyorum. Özellikle Şener Şen'le olursa çok mutlu olacağım. Çünkü kendisine hayranım. Şu an bahsederken bile tüylerim diken diken oluyor. Onunla aynı havayı solumaktan bile çok şey öğreneceğime inanıyorum. Benim için büyük bir ödül olacak. Gerçekten doğru projelerin içinde olmak istiyorum. Müzik ve dans yeteneğimi de kullanmayı amaçlıyorum. Charlize Theron

sabah

« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2007 16:52 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Fanburada

webmaster@fanburada.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2007 16:52 »

Sadece güzel bir kız değilim

Türkiye'nin Yıldızları" adlı yarışmada birinci olduktan sonra tanınan Yasemin Hadivent, "Ben sadece güzel bir kız değilim. Oyunculuğa gönül vermiş biriyim" diyor.

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

- 1982-Sofya doğumluyum. 1989’da Türkiye’ye göç ettik. İlkokulu İstanbul’da okudum. Liseye de Türkiye’de başladım ama ikinci sınıfta Amerika’ya gittim. Sonra Türkiye’ye dönüp konservatuvar okumaya karar verdim.

Sizi ilk olarak "Türkiye’nin Yıldızları" adlı programla tanıdık. Peki, bu serüven nasıl başladı?

- Kısa süreli dizi projelerinde yer aldım. Okulda yaptığım devamsızlıktan dolayı başarısız sayılıp, üst sınıfa geçemeyecektim. Okulun en başarılı öğrencilerinde biriydim ve bu durumu göze alamazdım. Bir dizi projesi için okulumu dondurdum fakat dizi 5 bölüm sonra yayından kalktı. Ben de o dönemde "Türkiye’nin Yıldızları"na katıldım.

"Türkiye’nin Yıldızları" sizin için de sadece bir macera, heyecan olarak kalabilirdi.

O yarışmada beni en çok cezbeden jüri üyeleriydi. Karar aşamasında çok düşünmeme rağmen Mustafa Altıoklar, Filiz Akın ve Gani Müjde isimleri beni çok heyecanlandırdı. Bu tarz yarışmalara girenlere çok iyi gözle bakılmıyor fakat aslında sektöre çok iyi yıldızlar da kazandırılabiliyor. Bu tamamen amaç ve niyetle alakalı bir şey... "Ben sadece güzel bir kız değilim. Ben bu mesleği yapmayı çok istiyorum, gönlümü koydum. Güzelliğim ikinci plandadır" dedim ve bu hırsla çalıştım.

"Farklı olmayı seviyorum" dediniz. Peki, buna rağmen canlandırdığınız farklı karakterler sizi zorluyor mu?

- Ben küçüklüğümden beri kolay olanı çok iyi yapamam ama zoru başarırım. Zorlanmak benim hoşuma gidiyor. Oyunculuk içimde gizli kalan karakterleri ortaya çıkartı. "Hayal ve Gerçek" de benim için zor oldu ama dediğim gibi; ben zoru seviyorum.

"Hayal ve Gerçek" adlı diziye ilk baktığımız zaman senaryo ve karakterler olarak Cem Davran ve Hande Ataizi’nin canlandırdığı "Ruhsar" adlı diziye çok benziyor.

- Zaten "Ruhsar"dan yola çıkılarak yapılan bir proje. Fakat her şeyi farklı. Ben Hande Ataizi’den çok farklı bir karakter çıkardım. İzleyiciler ’Hayal ve Gerçek’te yepyeni bir tad bulacak.

Peki, Hande Ataizi kıyaslamalar olursa...

- Bence kendisi Türkiye’deki en iyi kadın oyunculardan biri.

Hürriyet

« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2007 16:54 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Fanburada

webmaster@fanburada.com
Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2007 16:54 »

'Plan yok hayal var'

atv'nin yepyeni dizisi 'Hayal ve Gerçek'te oynayan Yasemin Hadivent, beş yıl içerisinde kariyerinin zirvesine çıkmak istiyor. Güzel oyuncu, bunun için plan yapmaktansa hayal kurmayı tercih ediyor.

atv'nin yepyeni dizisi 'Hayal ve Gerçek'te, 'Hayal' karakterini canlandıran Yasemin Hadivent buradaki rolle kısa zamanda izleyicilerin gönlünü fethedeceğe benziyor. Gelecek planlarından bahseden güzel oyuncu, 5 yıl içerisinde iyi yerlere gelmek istediğini ve bu süre içerisinde insanlara kendini kanıtlamış olmayı planlıyor.

* Oyunculuk tutkusu ne zaman başladı?
ABD'den buraya döndükten sonra yapmak istediğim işin oyunculuk olduğuna karar verdim. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi aldım ve sonra Sinan Çetin'in Deli Duran isimli projesinde rol aldım. Fakat 5 bölüm sonra kaldırıldı. Dizi kaldırıldıktan sonra okula da dönemedim.

* Şimdi de 'Hayal ve Gerçek' dizisinde oynuyorsunuz...
İnci Hanım ve Ali Bey beni aradılar ve bu işten bahsettiler. Yani yine aynı yapımcılarımla çalışıyorum ve çok mutluyum.

* Hikaye yıllar önce Hande Ataizi ve Cem Davran'ın başrollerini paylaştıkları Ruhsar'a çok benziyor...
Zaten benzetmeler de olacaktır. Yapılan her işte zaten benzetmeler olmazsa olmaz. Çünkü zaten Ruhsar'dan yola çıkılarak yapılan bir proje. Fakat her şey başka.

* Canlandırdığınız karaktere baktığımızda bir önceki dizinizde delikanlı bir tip varken, burada aşık ve kıskanç bir karakter var...
Hayal'in mağlup bir yanı var. Aslında kıskanç bir kız değil. Çok aşmış, çok olgun ve kendine özgüveni olan bir karakter. Öldüğü için bu, onun ruhunda bir mağlubiyet yaratıyor.

ÇELİK YUMRUK GİBİYİM
* Önceki karakter de delikanlıydı. Onunla benzerlikler var mı?
Leyla benim içimde var olan bir duygu. Sevda Çiçeği'ndeki karakterle benzeşiyoruz. Biraz 'Fırtına Leyla'lık var bende. Nasıl görünüyorsam öyleyim. Aslında benim basın danışmanlığımı yapan Gülcan Silam beni keşfetmiş. Bana 'Sen kadife eldiven için de çelik yumruk gibisin' diyor.

* Kıskançlıktan ve aşktan bahsettik. Peki, siz kıskanç mısınız?
Sevgililerimi hiç kıskanmadım. Öyle bir duyguya sahip değilim.

* Hayal gibi sevdiğinizi izleme şansı izler misiniz? Ama ölmeden...
İzlerim tabii ki. Neden izlemeyeyim.

HEDEFLERİM VAR
* 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?
Hayatta biraz daha hedeflemiş olduğum noktaya ulaşmış olarak.

* Bu hedef dediğiniz nokta neresi?
5 yıl sonra 30 yaşında oluyorum. Bu 5 yıl içinde bir sinema filminde oynamak istiyorum. Özellikle Şener Şen'le olursa çok mutlu olacağım. Çünkü inanılmaz bir şekilde kendisine hayranım. Şu an bahsederken bile tüylerim diken diken oluyor. Hakikaten doğru projelerin içerisinde olmak istiyorum. Bir de müzik yeteneği varsa bir oyuncunun, yani müziğe ve dansa yeteneği varsa bunu mutlaka değerlendirmeli. Mutlaka bir müzikalde oynamak istiyorum. 5 yıl sonra arkama baktığımda '30 yaşımdayım ama bu yaşa kadar ne kadar iyi şeyler yapmışım' demek istiyorum.

* Evlilik ve çocukla ilgili plan yok mu peki bu süreçte?
İkizler burcu olmamın verdiği özellik burada ortaya çıkıyor. 30 yaşımda evlenip bir tane de çocuğum olsun istiyorum. 5 yılın sonunda bol ödüllü, iyi projelerde yer almış, faydalı işler yapmış bir anne olmak istiyorum.

* Bu planlarınıza ulaşabilmek için neler yapıyorsunuz?
Çok başarılı olacağımı düşünüyorum. Ama bu başarı asla tek başıma elde edebileceğim bir başarı değil. Beni de destekleyen çok iyi bir ekip var. Tümay Özokur ile ekibi, Bircan Silan ve Nur Kut benim her zaman yanımda. İlerlemiş olduğum yolda hep yanımdalar.

* Yurtdışına açılmak gibi bir düşünceniz var mı?
Evet, tabii ki var. Hayallerimden bir tanesi de zaten bu. Şimdiye kadar hayal ettiğim her şeyi yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Umarım bu da olur. Sadece ben hiçbir zaman plan yapmam sadece hayal ederim.

Filiz Akın'ı örnek alıyor

Yasemin, Yeşilçam'ın başarılı ismi Filiz Akın'ı idol olarak görüyor Genç oyuncu, Akın'ın hayattaki sağlam duruşunu beğeniyor.

HER şeyiyle beğendiğim ve takdir ettiğim tek oyuncu Filiz Akın. Mesleki açıdan başarısının yanı sıra hayatın içerisindeki duruşu ve sosyal sorumluluğu ile benim için tam bir sanatçı ve yıldız. Filiz Akın'ın çok doğru bir noktada olduğunu düşünüyorum. Ben Filiz Akın'ı kendime örnek alıyorum ve onun gibi durmaya çalışıyorum. Ondan yola çıkarak kendimi bulmaya çalışıyorum. Bu konuda sağlam adımlar atıyorum.

Her zaman uç roller isterim

UÇ rollerde oynamayı hayal ediyorum. Mesela Charlize Theron'un 'Cani' filmindeki gibi bir rolde oynamayı çok isterim. Orada kadını öyle bir hale sokmuşlar ki inanılmaz. Bambaşka bir şey çıkmış ortaya. Oyunculuk zaten böyle bir şey. Örneğin tek düze oyuncular vardır. Hep kendine benzeyen ve kendini oynayan oyunculara ben 'oyuncu' demiyorum.

Takvim

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Web Tasarim | Zayiflama Epilasyon | Unecso
eXTReMe Tracker PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.201 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu