Spor Kulübü Fanatikleri, Diziler, Sanatçilar, Oyuncular ve Ropörtajlar
Şubat 10, 2012 11:29 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: T?m Fanlar Tek Adreste

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Halit Ergenç (Onur Aksal)  (Okunma Sayısı 16556 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Nisan 12, 2007 22:19 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Rep Puany: 10010

Fanburada

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 12, 2007 22:19 »

Halit Ergenç (Onur Aksal)

1970 yılı, İstanbul doğumlu. 1989’da Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden mezun olan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu Bölümleri’ni bitirdi.

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-New York, Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben”, Amphitrion 2000, Evita, Hayalet ve Ötekiler, Şarkılar Susarsa var. Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel, Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmakta.

Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izledi.

Televizyon ve sahne çalışmaları dışında program sunuculuğu ve reklam filmlerindeki performanslarıyla da son derece başarılı olan sanatçı, halen dizilerde başarılı bir görüntü çiziyor. Büyük Teklif adlı yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı.

Ergenç son olarak, şu sıralarda TV'de yayınlanmakta olan Binbir Gece adlı TV dizisinde rol almaktadır.

« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2007 18:58 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Fanburada

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2007 18:58 »

Bu iş dikenli bir yolda çıplak yürümek gibi
Zerda, Aliye ve Binbir Gece gibi reyting rekorları kıran dizilerde canlandırdığı karakterle sevilen Halit Ergenç, bu ayki Marie Claire dergisine konuştu. Kendini kapalı bir kutu olarak tanımlayan Ergenç: Sevdiğime karşı duygularımı saklamam!..
Son yıllarda Zerda Aliye ve Binbir Gece gibi izlenme rekorları kıran dizilerde rol alan ünlü oyuncu Halit Ergenç'in hikayesi, 19 yaşındayken konservatuvarın opera bölümüne girmesiyle başlıyor. Ardından Dormen Tiyatrosu'nda İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde de çeşitli müzikallerde rol alan Ergenç, 3 yıl boyunca da ünlü sanatçı Leman Sam'ın vokalistliğini üstlendiğini söylüyor. Bir süre Amerika'da yaşayan ve oradaki bazı müzikaller de rol alan Ergenç, Türkiye'ye döndükten işsiz kaldığını söylüyor. Ancak Ergenç'in şansı 'Zerda' dizisinde rol almasıyla dönüyor. Ergenç, sanat hayatını bu ayki Marie Claire dergisine anlattı.

* Tiyatro ve müzikal geçmişiniz varken dizilerle tanınmak haksızlık değil mi?

Hiçbir işi küçümsememek lazım. Bazı oyuncularda var öyle bir yaklaşım; 'Dizi işte ne olacak, parmağımın ucuyla oynarım' gibi... Siz öyle bakarsanız yaptığınız iş de öyle oluyor. Dizi yapmaktan şikayetçi değilim. 'O kadar iş yaptım niye kimse beni tanımadı?' diye de hayıflanmıyorum. Televizyondaki en düşük reytingli diziyi bile kaç milyon insan izliyor. Bir tiyatro oyunuyla ancak birkaç bin kişiye ulaşabiliyorsunuz Tanınmamın bununla gelmesi çok normal. Yapacak bir şey yok. Atatürk'ün sözü gibi; "Geldikleri gibi giderler!"

* 'Bunun düşüşü de olabilir' yani...

Bu kadar popüler kalabilmek çok zor. Yıllardır var olan insanlar var ama onlar gerçekten çok ciddi üreticiler. Benim de amacım o. Yani elimden geldiği kadar üretebilirsem, elimden gelenin en iyisini yaparsam... Maksat popülariteyi korumak değil, işin çıtasını yüksek tutmak.

PROFESYONEL DAVRANMALI

* Dizide oynarken bütünüyle kendinizi ortaya koyabiliyor musunuz?

Bazen evet, bazen hayır... Sürekli aynı dozda tutmak kolay değil. Mümkün de olmuyor. Dönem dönem yorgunluklar olabiliyor. Bazen öyle sahneler oluyor ki, mesela dışarıda çekiyoruz. Hava parçalı bulutlu, güneşin göründüğü 10 saniyede o lafı söylemek zorundasınız. Duygusal olarak çok zorlayıcı bir sahne olabilir.

* Şu an oynadığınız karaktere neler kattınız?

Senaryo cümleler olarak geliyor. Senarist, yönetmen, Ayla Algan ve diğer oyuncularla birlikte dengeleri kurmaya çalıştık. Onların üzerine siz adamı inşa ediyorsunuz. O adamın bakışı, hangi lafı söyledikten sonra nasıl davranır, ne yapar... Tıkır tıkır çıkmaya başlıyor.

* İnsan ünlü olunca her duygusunu rahatça ortaya koyamıyor mu?

Profesyonel davranmalısınız. Çok sıkışabilirsiniz, yorulabilirsiniz ama o noktada benim biraz geç devreye soktuğum mantığım ortaya çıkıyor. Ve biraz daha ehlileşmiş durumdayım şu anda ama doğal ortamımda yine eskisi gibiyim.

* Zor olsa gerek...

Beni mesela eskiden girdiğim ortamlarda yine herkes tanırdı. Çünkü herkesle sohbet ederdim. Ufacık da olsa... Artık herkes beni tanıyor. Dolayısıyla muhabbet fazla kolaylaştı. Ama insanlar çok anlayışlılar; eğer çok yorgunsam veya vaktim yoksa ve bu onlara beş, on saniyede açıklayabileceğim bir şeyse; 'Kusura bakmayın gerçekten çok yorgunum, bana izin verir misiniz' demek hiç o kadar yormuyor insanı. Eğer zamanım varsa zaten, sohbet ediyoruz. Bazen birileri geliyor, 'Ünlü olmak kolay değil. Buna katlanacaksınız' diyorlar. Haklı, o da haklı. Sadece TV'de görebildiği bir insanla karşılaşıyor. O an onunla bir şey paylaşabilecekse paylaşacak.

* Bu meslek insanlara çok allı pullu geliyor.

Herkese söylüyorum; bu iş çok dikenli. Seven için çok zevkli ama böyle bol dikenli bir yolda çıplak yürüyebilirsiniz. Bu dikenler isim de, şekil de değiştirebiliyor. her şey olabiliyor ama bundan zevk almak lazım. Bizimki çok allı pullu görünüyor ama sadece dışarıdan öyle...

« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2007 09:37 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Fanburada

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 10, 2007 09:37 »

Şifreli nikah

Mustafa KIZGINYÜREK / MAGAZİN SERVİSİ
Şifreli nikah "Binbir Gece" dizisinin Onur’u Halit Ergenç’le, uzun süredir birlikte olduğu İzmirli Gizem Soysallı, dün Kanlıca’daki Ajia Otel’de yapılan nikahla yaşamlarını birleştirdi.

Nikaha, başta "Binbir Gece" dizisinin ekibi olmak üzere yaklaşık 300 davetli katıldı. Nikaha katılanlar kendilerine verilen şifreleri söyleyerek nikah salonuna alındılar. Bu uygulamanın çiftin içeriye gazeteci girişini engellemek için yaptığı öğrenildi. Aile büyüklerinin şahitliklerini üstlendiği çift, ilk danslarını Sezen Aksu şarkılarıyla yaptı. Nikaha, Güven Kıraç, Dolunay Soysert, Sinan Tuzcu, Tardu Flordun ve Ceyda Düvenci gibi ünlü oyuncular da katıldı. Halit Ergenç, Gizem Soysallı ile başrolünü oynadığı "İlk Aşk" adlı filmin çekimi için gittiği İzmir-Foça’da tesadüfen tanışmış. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Gizem Soysallı 24, Halit Ergenç 39 yaşında.

« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2007 09:59 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Fanburada

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2007 09:59 »

Gündüz tesadüf akşam sürpriz
Halit Ergenç, hayranı olduğu ama hiç tanışmadığı Sezen Aksu'yu gündüz Kanlıca'da görünce 'fırsat bu fırsat' dedi, düğününe davet etti. Aksu, akşam Ergenç'e sürpriz yaptı..

Ergenç'in mutlu tesadüfleri
'Binbir Gece'nin yakışıklı oyuncusu Halit Ergenç'in hayatında tesadüfler mutlu sonuçlar doğuruyor. Ergenç, 'İlk Aşk' filminin çekimleri sırasında İzmir'de tesadüfen tanıştığı Gizem Soysallı ile önceki gün evlendi. Ergenç için bir mutlu tesadüf de düğün günü yaşandı. Ünlü oyuncu; düğün sabahı hayranı olduğu ancak tanışmadığı Sezen Aksu'yu tesadüfen Kanlıca'da görünce onu düğününe davet etti.

Kimseye haber vermeden geldi
Aksu, Ergenç'in, "Akşam evleniyorum. Sizi de davet etmek isterim" sözlerine kesin cevap vermedi. Ergenç ve Soysallı, Aija Otel'deki düğünlerinde dostlarıyla eğlenirken saat 23.30'da otelin iskelesine bir tekne yanaştı. Davetlilerin şaşkın bakışları arasında tekneden Sezen Aksu indi. Çok mutlu olan Ergenç, Aksu ile eşini tanıştırdı. Minik Ser

« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2007 17:09 »
Real_Life
Admin
Ölümüne Fan

Fanburada

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2007 17:09 »

Yeni evliler konserde

Halit Ergenç kısa bir süre önce evlendiği eşi Gizem Ergenç'le eski solisti Ajda Pekkan'ı izlemeye gitti.

"Şehrazat" dizisinin tatile girmesinin ardından evlenen ve uzun bir balayı yapan Halit Ergenç, çekimler başlamadan önce İstanbul'a dönerek eşiyle birliktte konserlerin tadını çıkarıyor.

« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2007 08:05 »
ümit karaca
Daha Fancı Değil
*

Rep Puany: 0

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2007 08:05 »

tmm   bütün  yaptýklaýrnýza  raðman  hayla  oyunculuðunuzu beðeniyorum G?zel G?zel G?zel
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Web Tasarim | Zayiflama Epilasyon | Unecso
eXTReMe Tracker PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.304 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu